Harjoitukset

Tapahtumarikas ja lauluntäyteinen vuosi 2017 on takana ja lauluvuosi 2018 jo aloitettu Olli Tuunasen säveltämän Missa a cappella -messun harjoituksilla. Kuoro kokoontuu totutusti Linnalan juhlasalissa torstaisin klo 18.30-21.

Tervetuloa Savonlinna-kuoro ry:n vuosikokoukseen torstaina 22.2. klo 18.30 Linnalan juhlasaliin. Käsitellään sääntöjen määräämät asiat.
Haussa mm. seuraaviin tehtäviin halukkaita kuorolaisia:
– johtokunnan (vara)jäsen
– alttojen äänenvalvoja
– puvustonhoitaja
Lisäksi perustetaan ensi vuoden 50-vuotisjuhlavuotta suunnittelemaan johtokunnan avuksi erillinen vuosijuhlatoimikunta, johon myös haetaan muutamia jäseniä.
Tarkempia tietoja voi kysyä puheenjohtaja-Piialta.

Keväällä 2018 harjoittelemme Olli Tuunasen Savonlinna-kuorolle säveltämää ja omistamaa messua sekä Varasvarasvappu-show’n (28.4.) lauluja teemalla Savonlinnan nEurovision Song Contest. Osia Missa a cappellasta esitetään kiirastorstain messun yhteydessä 29.3. Koko messun kantaesitys on Savonlinnan tuomiokirkossa kirkkomusiikkiviikolla pe 2.11.

Kiinnostaako kuorolaulu, pidätkö vaihtelevasta ja välillä haasteellisestakin laulamisesta? Jos vastasit kyllä, tervetuloa Savonlinna-kuoroon! Kaikki laulutaitoiset ovat tervetulleita, mutta erityisesti mukaan kaivattaisiin mieslaulajia!

Uusia laulajia pyydetään antamaan pieni ääninäyte ennen harjoitusten alkua, samalla lyhyt juttutuokio pienellä porukalla.
Rohkeasti mukaan vaan! Lisätietoja voi kysyä kuoronjohtaja Matti Makkoselta matti (@) mattimakkonen.com tai 0400 516 429.

Savonlinna-kuoron kuoronjohtajana toimii muusikko Matti Makkosen.

Vuoden 2017 suurin esityksemme oli Aino Ackté -ooppera, jonka kantaesitimme Suomi 100-juhlavuoden syksyllä Savonlinnasalissa. Lisäksi esityksiä oli Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Aino Acktésta tulee vielä lisäesityksiä lokakuussa 2018.

Pyhän Olavin päivän Suomi 100 -kuorotempaus Finlandiaa kesäillassa ja Aino Ackté -promokeikka oli 29.7.2017, katso video Maamme-laulusta tästä. Suomi 100 -tempauksen lauluja esitettiin Aino Ackté -oopperan laulujen kanssa Kuorolaulua harjulla -tilaisuudessa hotelli Punkaharjussa 26.8.2017.

Vaatetus kirkkokonserteissa:

Miehet: Musta puku, valkoinen kauluspaita, harmaa kravatti, mustat sukat ja kengät.
Naiset: Kuoropuku (jollei sellaista ole; musta pitkähihainen ja -helmainen/-lahkeinen asu), mustat avokkaat ja mustat ohuet sukkahousut, hillityt korut.

VAPPUKONSERTIN PUKEUTUMINEN

NAISET
– musta hihaton kotelomekko (tai vastaava, polvimittainen, hihaton asu)
– mustat avokkaat
– ihonväriset sukkahousut
– näyttävät korut
– vappukukka/värillinen huivi
– keikkameikki omaan tyyliin sopivasti
MIEHET
– Tumma suorat housut
– Yksivärinen, värillinen paita
– Ei solmiota
– Tummat tai paidan väriin sopivat sukat

Savonlinna-kuoro ry.:n vuosikokous pidettiin torstaina 23.2.17. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Puheenjohtajana jatkaa Piia Karjalainen. Johtokunnan varsinaiset jäsenet ovat Sari Hujanen, Raisa Tiilikainen, Paavo Kanervo, Taimi Lehtilä, Antti Nuolivaara ja Hannu Riekkinen, varajäsenet ovat Marja Muinonen ja Vesa Konttinen.
Johtokunta järjestäytyi kokouksessaan 16.3. seuraavasti: varapuheenjohtaja Marja Muinonen, sihteeri Raisa Tiilikainen ja rahastonhoitaja Taimi Lehtilä.

Mainokset