Kuorolaisille

Savonlinna-kuoron toimintaprofiili:

Harjoituksia pidetään vähintään kerran viikossa. Tarvittaessa, varsinkin uuden ohjelmiston opettelun alkuvaiheessa, miehille ja naisille pidetään oma harjoitus (esim. ti naiset, to miehet). Kahden päivän viikonloppuharjoituksia pidetään yksi tai kaksi sekä syksyllä että keväällä.

Ohjelmisto ja toiminta pyritään laatimaan mahdollisimman haastavaksi niin, että laulajien ”kuorolaulutaito” kehittyisi. Koska joukko väistämättä on ainakin hieman epäyhtenäinen henkilökohtaisilta valmiuksiltaan, kaikkein taitavimpien ehdoilla toimintaa ei kuitenkaan voi suunnitella.

Kuorolaulun tulee olla eräs laulajan kolmesta tärkeimmästä harrastuksesta, mieluiten se tärkein.

Kuoron koko ja ohjelmisto huomioiden kuorolaisen pitää pystyä vastaamaan omasta stemmastaan vähintään yhdessä toisen laulajan kanssa, mieluiten yksin. Ainakin auttava nuotinlukutaito on kuorotoiminnassa tarpeen/eduksi. Muunkin kuin melodian laulamiseen pystyminen on kuorolaulun edellytys. Kuorolaisen pitää pystyä laulamaan omaa stemmaansa puhtaasti ilman säestystä.

Harjoituksessa painotetaan ohjelmiston opiskelun lisäksi myös yhtenäistä äänenmuodostusta. Laulajan tulee olla valmis opettelemaan stemmojaan myös kotona, ohjelmistoa ei pysty omaksumaan pelkästään kuoroharjoituksissa käymällä. Laulajan tulee olla valmis opettelemaan osa ohjelmistosta ulkoa.

Pääsääntöisesti joka harjoituksesta ainakin osa lauletaan seisten, esiintymismuodossa.

Yhdessä laulamisen peruslähtökohta on painottaa elävää musisointia, yksityiskohtaista fraseerausta ja kuulijalle selvästi hahmottuvaa tekstin lausumista. Motto: ”Ei yhtään tylsää ja yhdentekevää fraasia!”

Kuoron toimintasuunnitelma päätetään yhdessä kuoronjohtajan esityksen pohjalta kerran vuodessa, tämän jälkeen laulajat sitoutuvat toimimaan sen mukaisesti. Kuoron ohjelmisto koostuu monipuolisesti erilaisista tyylivaihtoehdoista, kuoron koko ja suorituskyky huomioiden.

Kuoro pyrkii konsertoimaan säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Useampia pienimuotoisempia esiintymisiä järjestetään myös joka vuosi. Esiintyminen on eräs kuorotoiminnan tärkeistä elementeistä. Ohjelmisto uusiutuu kokonaisuudessaan vähintään kahden vuoden välein. Perusohjelmistoa pidetään yllä sitä tasaisesti harjoitellen.

Kuorolaisen tulee olla valmis noudattamaan kuoron yhtenäistä pukukoodia. Laulaja tarvitsee oman henkilökohtaisen nuottitelineen ja mustan nuottikansion. Laulajan tulee olla valmis hankkimaan tarvittavaa nuottimateriaalia.

Savonlinna-kuoro ry perii kuorolaisilta vuosikokouksessa päätettävän suuruisen vuotuisen jäsenmaksun, jonka tuotto käytetään kuorotoimintaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s