Musiikkijohtaja

Savonlinnan musiikkijohtaja optimistisena uuteen toimeensa

– Optimistisen odottavaksi luonnehtii Savonlinnan vasta nimitetty musiikkijohtaja Kyösti Haatanen mielialaansa uuden toimensa kynnyksellä. Musiikkijohtaja Haatanen sai eilen tiedon vuoden kiinnityksestään Savonlinnan musiikkijohtajaksi. Hän tulee vastaamaan Savonlinnan musiikkielämän kehityksestä tänä aikana lähinnä oopperakuoron ja mahdollisen oopperaorkesterin kehittämisestä ja kouluttamisesta.Savonlinnan kesäiset oopperat ovat synnyttäneet ajatuksen ja tarpeen musiikkielämän järjestelmällisempään suunnitteluun, pysyvän oopperakuoron ja orkesterin perustamiseksi. Nyt on väliaikaisesti perustettu Savonlinnan musiikkijohtajan toimi koordinoimaan näitä tehtäviä. Tehtäväkenttään kuuluu myös koko Savonlinnan konserttielämän järjestämisestä vastuu.
OOPPERAKUORON UUDELLEEN PERUSTAMINEN– Ensimmäiseksi tehtäväksi muodostuu oopperakuoron uudelleen perustaminen, toteaa uusi musiikkijohtaja. Tätä varten järjestetään 2. syyskuuta sunnuntaina koelaulutilaisuus, johon toivotaan kaikkia laulua harrastaneita ja asiasta kiinnostuneita niin Savonlinnasta, kuin ympäristöstä läheltä ja kaukaa saapumaan. Savonlinnan oopperakuoro on toiminut noin 50 hengen voimalla, mutta nyt perustettavaan kuoroon otetaan suunnilleen 80 jäsentä, Miesäänistä on ollut puutetta, varsnkin tenoreita toivotaan kovasti lisää. Mahdollisimman suurta osanottoa toivotaan, äänensä suhteen ei tarvitse olla kovin kriittinen, sanoo Haatanen. Koelaulutilaisuuteen Musiikkiopistolle Kirkkokatu 17:een toivotaan klo 16 lähtien tunnin väliajoin sopraanot, altot, tenorit ja bassot.Oopperakuoro tulee toimimaan kuten ennenkin aluksi kerran viikossa pidettävien harjoitusten puitteissa, myöhemmin harjoituskertoja lisätään. Professori Matti Lehtinen tulee opettamaan äänenmuodostusta todennäköisesti kaksi kertaa viikossa, arvelee Haatanen.

Kuorolaisia

Toinen musiikkijohtajan työmaa tulee olemaan Savonlinnan Soitannollisen seuran orkesterin kehittäminen. Siitä pyritään saamaan mahdollisesti oopperaorkesteri, suunnittelee Haatanen, mutta aikaa minkä tämä veisi ei hän osaa vielä sanoa. Haatanen vastaa orkesterin taiteellisesta johdosta.SIBELIUS AKATEMIAN KAPELLILUOKALTA – Musiikkiopiston opettajapula tulee helpottumaan kun musiikkijohtaja Haatanen ryhtyy myös varsinaisen musiikkijohtajan toimensa ohella opettamaan. Hänen oma instrumenttinsa on alttoviulu, jota hän soittaa Radion sinfoniaorkesterissa. Violisteja hän tulee myös opettamaan musiikkiopistossa.
Hän on edelleen kiinnitettynä Radion sinfoniaorkesteriin. Irtisanominen vie kuukauden verran, joten varsinaiset musiikkijohtajan tehtävät hän voi virallisesti ottaa vastaan vasta tämän jälkeen. Mutta hän on siitä lähtien seuraillut Savonlinnan musiikkitoimintaa, kun hänelle lähes kuukausi sitten esitettiin mahdollisuutta tähän uuteen toimeensa.
Musiikkijohtaja Haatanen musiikkijohtajan toimensa ohella opiskelee Sibelius Akatemian kapellimestariluokalla. Vielä vuosi on jäljellä. Kaksi päivää viikossa tulee hän omistamaan opiskelulle, muu aika Savonlinnan musiikkielämälle.Tulevan syksyn ohjelmasta musiikkijohtaja Haatanen kertoili, että oopperakuoron kanssa järjestetään kevyen musiikin konsertti oopperakarnevaali, jolla on perinteitäkin muutaman vuoden takaa. Lisäksi joulukuussa oopperakuoro tulee konsertoimaan Savonlinnan Soitannollisen Seuran orkesterin kanssa. – Konsertit tullaan järjestämään osaksi myös kuorolaisten ja orkesterin jäsenten mielen piristykseksi, sillä oopperaohjelman harjoittaminen tulee olemaan raskasta ja pitkäjänniteistä kestäen koko talven, sanoo Haatanen.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s