1970naamiohuvit

IS 21. huhtikuuta 1971

Naamiohuvit oopperakuoron loppukevään työohjelmassa

Juhlakuoroon odotetaan lisää laulajia

Savonlinnan Oopperakuoron talvikauden työskentely on keskittynyt sekakuoro-ohjelmiston, tavanomaisen perusrepertoaarin, valmistamiseen sekä kesän 1971 oopperajuhlien Aarre Merikannon ”Juha”-oopperan tanhukehtauksen kuoro-osan harjoitteluun. Savonlinnan Oopperajuhlatoimikunnan tehtyä sopimuksen Lahden Ooppera r.y.:n kanssa vieraskutsusta kesällä 1971 on myös Savonlinnan Oopperakuoro saanut lisätöitä, sillä lahtelaisten lisäksi tarvitaan vierailun vahvistukseksi ainakin kolmisenkymmentä laulajaa Savonlinnasta – nimittäin vierailuohjelmassa olevaan Giuseppe Verdin oopperaan ”Naamiohuvit”, kertoo oopperakuoron isäntä Pertti Muika. 

Oopperakuoron normaalityökausi päättyisi talven osalta jo huhtikuun lopussa, mutta lisätehtävän, Verdin ”naamiohuvien” vuoksi harjoituskautta jatketaan toukokuun lopulle asti. Tästä teki päätöksen kuoron johtokunta äskettäisessä kokouksessaan, samalla kun se vahvisti Naamiohuvit kuoron työohjelman. Naamiohuvien harjoittelu kuorotyön osalta aloitetaan tänään keskiviikkona, ja harjoitukset jatkuvat edelleen joka keskiviikko klo 19 Puistokadun kansankoulun juhlasalissa.

Savonlinnan Oopperakuoron aktiivinen laulajajoukko on ollut viidenkymmenen laulajan paikkeilla, eritoten naiset ovat innokkaasti mukana, mutta miehistä on jatkuvaa pulaa. Uuden teoksen nyt tullessa ohjelmaan toivotaankin lisää laulajia sekä hyviä naisääniä että miehiä, ja varsinkin niitä miehiä. Oopperakuoro katselee mielellään myös maakunnan puolelle ja kutsuu leikkiin mukaan ympäristökuntien laulunhaluisia miehiä ja naisia, onhan kuoro jo sääntöjensäkin mukaan enemmän maakunnallinen kuin paikallinen. Ettei työ oopperoitten hyväksi menisi ihan laulajien innon tiliin, kuoron johtokunta on tehnyt myös päätöksen pienen korvauksen suorittamisesta aktiivisille laulajille oopperatyön harjoitusten osalta. Juhlien aikaisista esiintymisistä ja töistä suorittaa korvauksen puolestaan Oopperajuhlat. 

Toukokuun jälkeen pidetään kuorotyössä kuukauden paussi ja kesäharjoitukset aloitetaan juhliin tähtäävänä hiontatyönä heinäkuun alussa.

Mainokset